diumenge, 22 de març del 2009

FENT UNA PASSEJADA



Aquest matí hem anat a l'Hospital de St. Pau.El meu marit tenia cita per fer-se una anàlisi i una ecografia. Com sempre hem entrat, no per la porta principal, sinó per la del carrer St. Antoni Mª Claret. Anàvem a pas de passeig gaudint del primer dia de primavera. L'aire era fresquet però el sol convidava a passejar i adelitar-nos d'aquest impressionant conjunt d'edificis i jardins projectats per l'arquitecte Lluis Domènech i Montaner, un dels representants principals del modernisme català.
Tot just entrar en el recinte tens a ma esquerra la magnífica església envoltada de jardins com els diversos pavellons que anàvem trobant pel camí, tots diferents però una obra d'art cadascun d'ells. Els que tenen nom de Sant eren destinats als homes i els de Santes a les dones. Quin projecte tant intel·ligent el d'aquest arquitecte que també va pensar en fer més agradable l'estada als malalts i als metges al disgregar l'edifici en una sèrie de cèl·lules amb molta llum solar i aire fresc per poder gaudir d'un espai natural. El jardí, en aquest moments, té grans quantitats d'arbres, els uns plens de botonets a punt d'esclatar, altres com els ametllers i les pruneres totalment florits. Els ocellets amb el seus xiuxiueigs anunciaven el bon temps i nosaltres tot mirant i gaudint d'aquest entorn no ens vam adonar que ja erem davant mateix del pavelló de Nostra Sra. de Montserrat, on el Toni estava citat.

5 comentaris:

M.Dolors Figueras i Montse Capellas ha dit...

Et felicito per aquesta capacitat d'observació que tens. Conèixer la nostra ciutat és quelcom que a vegades no fem conscientment; ho tenim com a normal sense parar-hi atenció.
En venen moltes ganes d'anar a mirar-m'ho amb calma. Gràcies per despertar-me aquest interès.

Francina Gili ha dit...

Llàstima que s'hi hagi d'anar per motius mèdics perquè el lloc és meravellós. Tu li has donat poesia i li has tret dramatisme. Molt bonic.

Raimunda ha dit...

La teva descripció m´ha fet veure de nou aquest recinte. Amb més optimisme i alegria.

Raimunda

maria carmen juan ha dit...

M'has fet venir ganes d'anar corrent a veure els amatllers i les pruneres en flor de Sant Pau. I desitjo que les proves mèdiques hagin sortit perfectes.

Anònim ha dit...

Ves perseverant ,que cada día et surt més bé